Meubels

 

Naast onderstellen kunnen wij ook een meubel, lichtkap of ombouw voor uw onderstel maken. Hiervoor gebruiken wij spaanplaat, dibond/alupanel, multiplex met een HPL laag of massief hout. In tegenstelling tot veel andere aquariumbouwers welke enkel een paar simpele modellen hebben waar u uit kunt kiezen kunt u bij ons kiezen uit veel verschillende modellen, afwerkingen en materiaalsoorten, als u enkele foto's van uw interieur of wensen opstuurt dan kunnen we zelfs dat voor u maken. Onze lichtkappen kunnen van hetzelfde materiaal gemaakt worden als het onderstel zodat dit mooi matched (de deksels van de lichtkap zijn altijd van dibond/alupanel)

 

Spaanplaat: De meeste meubels maken wij van gelamineerd spaanplaat welke wij afwerken met een bijpassende 2mm ABS kantenband. Ons spaanplaat komt uitsluitend uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland en is van absolute topkwaliteit. Wij hebben spaanplaat met zeer veel verschillende decoren (houtdecoren, betondecoren, hoogglans enz) op voorraad. U kunt kiezen voor een spaanplaat meubel waarbij het spaanplaat ook voor de constructie zorgt maar u kunt ook een stalen, rvs of aluminium onderstel kiezen waarbij het spaanplaat enkel als afwerking fungeert.

 

Dibond/Alupanel: Dibond/Alupanel is een sandwich paneel van 3mm dik met een toplaag van gekleurd aluminium. Dibond/Alupanel is 100% waterbestendig en ook geschikt voor gebruik onder water.  Dibond/Alupanel heeft geen dragende kracht dus voor een Dibond/Alupanel afwerking is altijd een stalen, rvs of aluminium onderstel nodig. Wij kunnen Dibond meubels maken met afneembare panelen of met push to open deuren (bij push to open deuren frezen wij het hele voorfront uit 1 plaat, op deze manier heeft u geen naden)

 

Multiplex met een HPL laag: In plaats van spaanplaat kunnen wij ook Multiplex met een HPL laag gebruiken, HPL is een stevige waterdichte laag welke in dezelfde decoren te verkrijgen is als spaanplaat. Multiplex met HPL is steviger en waterbestendiger als spaanplaat. 

 

Massief hout; Wij kunnen uw meubel ook van massief hout maken. Vrijwel alle houtsoorten zijn mogelijk. Wij kunnen u ook voorzien van een meubel van steigerhout.